Allmänna råd

Egna lådor går bra att använda om de är gjorda i kraftigt material, t.ex. som bananlådor. Vår rekommendation är att använda våra egna kraftiga packlådor. En väl packad låda bör aldrig väga mer än 40 kg.

Packa tyngre gods i botten och lättare ovanpå.

Ömtåliga ytor ska skyddas genom att föremålen slås in i silkespapper eller papper utan trycksvärta.

Packa hårt och tätt så att godset inte rör sig.
Som skyddande fyllnad används lämpligen bollar av tidningspapper, frottéhanddukar eller liknande.

Märk lådorna med etiketter eller skriv direkt på lådan var den ska placeras vid framkomsten. Särskilda etiketter kan erhållas.

Större skåp måste tömmas då även låsta dörrar kan gå upp vid transport på ”fel” ledd. Lådor i byråar kan packas med oömma lättare saker.

Nycklar till möbler samlas i t.ex. en påse som Ni själv tar hand om.

Speglar, klockor och tavlor ska hänga kvar på väggarna. Packa ner mindre ramar och demontera klockpendlar och lod.

Gångkläder packas inte i förväg. Garderober finns i flyttbilen för transport hängande.

Böcker packas tätt och stadigt i halva kartongen med lättare saker ovanpå. Värdefullare band bör slås in separat.

Smycken och värdesaker bör Ni inte låta ligga kvar i lådor eller skåp under flyttningen. Ta hand om dessa själv eller sänd dem som ass. eller rek. till den nya adressen.

Glas, porslin, lampor, klockor, prydnadssaker, köksredskap
och andra ömtåliga saker packas omsorgsfullt i våra specialkartonger. Varje sak slås in i papper och packas ”våningsvis” med lager av hopkramat papper i tomrummen. Tallrikar ställs väl packade på högkant i botten. Armatur bör hängas kvar tills flyttpersonalen kommer. Ömtåliga delar som t.ex. lampskärmar bör slås in i papper och packas ned.

Linne, överdrag, gardiner och liknande packas lämpligen i kartonger eller väskor. Ömtåliga textilier kan hängas på galgar i en wellpappgarderob.

Gifter, explosiva varor m.m. tar Ni hand om själv. Packa i en låda och märk tydligt ”Gift” respektive ”Explosivt”. Tänk på att bevaka lådan!

Matvaror och mediciner måste noggrant förseglas för att inte läcka och skada övrigt gods. Alla flytande kemikalier samlas för sig i lådor eller hinkar som märkes ”Flytande”.

Husdjur kan medföra vissa transportproblem. Flyttbilen kan tyvärr inte hysa dessa passagerare. Det bästa är om Ni kan ta dem själva.

Kristallkronor fordrar specialemballage som finns i flyttbilen om det är överenskommet. Kristallkronan bör skyddas genom att varje prisma lindas med papper som fästes med gummisnodd. Svep till sist in kronan i ett tygskynke eller annat omslag. Allt detta skall göras när kronan hänger i taket. Den tas ned att flyttpersonalen.

Gardiner Komplicerade uppsättningar tas ned i förväg.

Yttre TV-antenn tas ned i förväg.

Fast anslutna elektriska apparater kan kräva ingrepp av elektriker eller rörmontör för att kunna flyttas. Tvättmaskin kräver dessutom transportsäkring av trumman.

Djupfrysta matvaror kan transporteras i frysbox kortare sträckor om vikten inte är för hög. Vi tar tyvärr inte ansvar för matvaror.

Tavlor, statyer, TV, musikanläggningar och andra apparater packas vanligen direkt i flyttbilen och skyddas med wellpapp och möbelfiltar. Tavlor packas i våra speciella tavellådor.

Madrasser och sängkläder packas av flyttpersonalen.

Krukväxter och plantor tar vi tyvärr inte ansvar för. Tänk även på frysrisken vintertid.

Möblerna behöver inte skyddas med tyg eller papper. Det gör flyttpersonalen med möbelfiltar eller överdrag. Hängande kläder kan hänga kvar i garderoben tills flyttningsdagen. Dessa hänger vi i speciella klädkartonger.

Skydda gärna ömtåliga golv och mattor med papp, gamla mattor eller dylikt. Får Ni inte plats med allt i Ert nya hem ombesörjer vi tillfällig- eller långtidslagring av bohaget. Det som skall finnas till hands omedelbart vid framkomsten som t.ex. toalettartiklar, lakan, kläder, matvaror bör packas separat.